Bal kabaklı prenses tatlısı:
Tatlıseverler ilk tarifim bal kabaklı prenses tatlısı...bal kabağını sütlü bir tatlıyla ilk kez birleştirdim ve çok iddialı bir lezzet ortaya çıktı... (anneminn emeğini de atlayamam.kabak soyup kesme kısmında da o vardı.. :)
işte malzemeler:
en alt kat için:
* 1 buçuk paket petibör bisküvi
irmikli sütlü kat için:
* 1 litre süt
* 1 bardak irmik
* 1 bardak şeker
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
en üst kat için:
* 1 kilo balkabağı
* 2 su bardağı şeker (Kabağın tat durumuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz benim kabağım biraz tatsızdı)
* çekilmiş fındık
ve kolları sıvayalım:
-ilk olarak kabakları küçük küçük doğrayıp şekerini üzerine döküp iyice dağılana kadar pişiriyoruz.
-bisküvileri iyice ezip toz haline getirip tepsiye seriyoruz.
-irmikli sütlü karışım için tüm malzemeyi tencerede pişiriyoruz.(hindistan cevizini en son koydum koku verir)
-bisküvilerin üzerine sütlü karışımı sıcak bir şekilde döküyoruz.
-son olarak pişen kabakları iyice ezip son kat olarak en üste güzelce seriyoruz.
-ve tercihe göre ben fındık kullandım.çekilmiş fındıkları serpip dinlenmeye bırakıyoruz...
afiyet şeker olsun... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder